Miting Forta Legii - Pro Lex
Functionarii publici si politistii au huiduit Guvernul si politicienii
23 nov. 2008

Peste 2500 de functionari publici, politisti si personal contractualdin administratia publică si MIRA au protestat sâmbătă, 22 noiembrie2008, pe o vreme cu frig si ploaie, în Piata Constitutiei dinBucuresti, împotriva salariilor de mizerie, a politicii mincinoase dusede actualul Cabinet, a demagogiei politicienilor de la Putere si dinOpozitie si a discriminării între categoriile de bugetari practicată departidele parlamentare si Presedintele României. Mitingul a fostorganizat de Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor Pro Lex,reprezentativ la nivelul Ministerului Internelor si ReformeiAdministrative si de Uniunea Sindicatelor Functionarilor Publici siPersonalului Contractual FORTA LEGII, federatie reprezentativă peramura Administratie Publică, ambele afiliate la Confederatia SindicalăNatională MERIDIAN. Uniunea FORTA LEGII®, a deplasat la miting, în modorganizat 12 autocare si 20 microbuze cu membri din administratiapublică locală: consilii judetene, primării de municipii, orase sicomune, servicii publice de interes judetean si local, asistentăsocială si protectia copilului, sănătate publică si protectiaconsumatorilor. Mitingul a dorit să amendeze actualul Guvern la finalde mandat pentru toate nerealizările lui si să tragă un semnal dealarmă către întreaga clasă politică, în prag de alegeri si nou-mandat,cu privire la pericolul deprofesionalizării sistemului public pe caresalarizarea de mizerie îl determină. Participantii au scandat JosGuvernul, Vrem salarii, nu minciuni, Vrem unitate! si numele celor treiorganisme sindicale si l-au huiduit pe actualul ministru de interne,Cristian David. Pe lozinci era scris: PNL să ne audă / Că vrem 28%, PSDsi PDL cresteti-ne cu 50% lefurile, OPC – vrem salariile la timp,Personalul contractual – promovare post-mortem?. în Nota de protestînaintată Guvernului României s-a solicitat: 1. Adoptarea Legiisalarizării functionarilor publici si elaborarea Legii de salarizarepentru personalul contractual. 2. Cresterea salariilor pentru anul2009, cu procente cuprinse între 10 si 50%, care pentru salarii de bazăde până la 1000 lei să asigure o crestere de 50%, descrescând până la10% pentru salariile al căror nivel de bază actual depăseste 2500 lei,care să fie implementate de urgentă prin modificarea grilelor desalarizare pentru functionarii publici si personalul contractual dinadministratia publică din actualele OG nr. 9 si 10 / 2008.

Mitingul SAP Forta Legii din 22.11.2008
Vezi mai multe video din Evenimente