Forta Legii Forta Legii Forta Legii - Devino Membru
  Vrei stiri de la noi?
Nimic mai simplu. Completeaza datele
de mai jos
si apasa butonul
Adauga siteul la favorite

Forta Legii® marca inregistrata

Consilium® marca inregistrata

Date de contact Uniune
Date de contact Sindicat


Curriculum Vitae-uri

Ringo Damureanu

Claudia Epure

Nicoleta Baloiu

Amalia Dobrescu

Luiza Stefanel



MITINGURI
Forta Legii
- Galerii foto/video -

Apel la Prim-ministru
Asistentii maternali profesionisti trebuie sprijiniti de urgenta !
21 iulie 2014


                Presedintele Uniunii Sindicatelor Functionarilor Publici si Personalului Contractual „Forta Legii”, Ringo Damureanu, a adresat luni, 21 iulie 2014, un apel public, printr-o scrisoare adresata Guvernului Romaniei, Ministerului Muncii, Familiei Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Federatiei Autoritatilor Locale din Romania, Uniunii Nationala a Consiliilor Judetene din Romania si Asociatiei Directorilor Generali din Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Romania, pentru a le aduce la cunostinta si a obtine sprijinul acestora in vederea solutionarii principalelor probleme cu care se confrunta asistentii maternali profesionisti angajati in sectorul public de asistenta sociala.

                Initiativa a apartinut asistentilor maternali profesionisti din zona municipiului Bailesti, jud. Dolj, care au solicitat in acest sens sprijinul organizatiei sindicale reprezentative in solutionarea gravelor probleme specifice acestei profesii.

                Au fost identificate probleme care se refera in principal la urmatoarele aspecte:

I.  Contractele individuale de munca ale AMP,  care au durata determinata si caracter discontinuu

II.  Programul de lucru al AMP, care are 8 ore in contract, dar non-stop in fapt

      - AMP nu au ore libere in timpul zilei, nu au niciun week-end liber, dar nici concediul de odihna nu le aduce linistea dorita

III.  Remunerarea muncii, cu principalele probleme structurale si de salarizare

      - Sistemul de salarizare a intrat in vigoare cu obligatii, fara drepturi, administratia locala – discriminata in plus la salarizare, AMP sunt salarizati in majoritate cu salariul minim pe economie, indiferent de vechime, nu sunt recunoscute legal conditiile de munca deosebite, periculoase sau vatamatoare. Exista diferente grave in defavoarea celor cu vechime mare

                Avand in vedere cele expuse prin scrisoarea adresata si presiunea sociala crescanda in randul asistentilor maternali profesionisti, am cerut ca singura solutie in rezolvarea acestor probleme aplicarea imediata a Legii-cadru nr. 284/2010 in integralitatea ei, cu grilele, coeficientii si valoarea de referinta, emiterea si aprobarea un Regulament de sporuri pentru sectorul de activitate asistenta sociala, aplicat unitar in toate judetele.

-Textul integral al documentului il gasiti atasat prezentului comunicat.

UPDATE, 16 sep. 2014     - ATASAT, RASPUNSUL MINISTERULUI MUNCII



Fisiere atasate comunicatului:

© 2009 - 2017 by
SAP "Forta Legii".
All right reserved.