Forta Legii Forta Legii Forta Legii - Devino Membru
  Vrei stiri de la noi?
Nimic mai simplu. Completeaza datele
de mai jos
si apasa butonul
Adauga siteul la favorite

Forta Legii® marca inregistrata

Consilium® marca inregistrata

Date de contact Uniune
Date de contact Sindicat


Curriculum Vitae-uri

Ringo Damureanu

Claudia Epure

Nicoleta Baloiu

Amalia Dobrescu

Luiza StefanelMITINGURI
Forta Legii
- Galerii foto/video -

Ce salarii se pot acorda īn Administratia locala, din IULIE
Aflati in premiera nationala GRILELE propuse pentru primarii si consilii judetene
12 iunie 2017


Pare incredibil, dar Decizia 794 va putea fi aplicata prin noua Lege a salarizarii !

Sindicatul Administratiei Publice a facut simularile necesare aplicarii noii Legi-cadru a salarizarii īn Consilii judetene si primarii, astfel īncat sa aduca si cresteri salariale.

Aflati aici cum poate fi aplicata noua Lege a salarizarii īn Consilii judetene si primarii, astfel īncat sa se poata acorda salarii ca īn Decizia 794 si chiar cu cresteri

La 1 iulie 2017, salariile pot creste īn primarii si consilii judetene, īn medie cu 20%

 La cererea unui numar tot mai mare de salariati din unitatile administrativ-teritoriale, membri de sindicat, de a stabili propuneri de salarii pentru functionarii publici si personalul contractual din Administratia publica locala, care sa poata ajuta autoritatile locale, dat fiind ca prin Legea-cadru a salarizarii recent aprobata de Parlament a fost dereglementata salarizarea din primarii si consilii judetene,  organizatia noastra este īn masura acum sa va ofere, īn premiera nationala, propuneri de GRILE DE SALARIZARE pentru Administratia publica locala, care sa poata fi īnsusite de ordonatorii principali de credite si apoi aprobate de consiliile judetene sau locale, dupa caz.
 Grilele propuse respecta art. 11 si art. 38 din Legea-cadru recent aprobata, precum si celelalte prevederi din Anexele nr. VIII si IX din lege, astfel īncat aceste valori pot fi īnsusite de autoritatile locale, iar propunerile noastre vin īn īntampinarea aplicarii legii, cu atat mai mult cu cat stabilirea salariilor urmeaza a se face īn fiecare primarie cu consultarea organizatiei sindicale reprezentative.

GRILELE, CU COEFICIENȚI sunt atasate. Putea vedea un rezumat, pe categorii de UAT-uri.

Functionarii publici si angajatii contractuali din Administražia locala (primarii, consilii judetene, institutii publice locale) care doresc sa fie sprijiniti īn aplicarea grilelor propuse, sunt rugati sa ne comunice īn scris pe e-mail: sindicat@fortalegii.ro sau fax la nr. 0251413042.Fisiere atasate comunicatului:
 • Comunicat_20170612_APL_grilele-coef.jpg
 • LEGEA SALARIZARII -forma finala aprobata C.Dep..pdf
  • Comentarii:


   Roibanescu Florian - 13.VI.2017 ora 14:32
   Nu vi se pare o prea mare diferenta intre consilier superior CJ - 5,49 si consilier superior primarie - 2,33 ? Chiar in CJ-ne se presteaza o munca mai mult decat dubla, avand in vedere mai ales ca nu exista relatii de serviciu directe cu cetatenii ??? 5,49 vs 3,49 nu ar fi mai aproape de adevar ?


   SOLOMON LILIANA - 29.VI.2017 ora 14:34
   Sunt curioasa cum se vor aplica aceste grile la nivelul primariilor.Dupa toate modificarile din ultimii ani in favoarea asistentilor sociali au creeat niste declaje salariale care au dus la nemultumiri mari. Acum cum va fi ? Sunt aproape de pensionare dupa multi ani de munca si 21 de administratie oare ce surprize mai pot avea ....


   dobran ion - 30.VI.2017 ora 12:50
   la art.25 alin. 2 din legea 153/2017 care este exceptia ,sporurile pot depasi 30% sau nu


   miron maria - 18.VII.2017 ora 08:08
   buna dimineata sunt sef birou la o comuna de gradul II , lucrez la proiecte cu fonduri nerambursabile , am peste 30 ani vechime , studii universitare si postuniversitare,cfp, acum noul brut este de 60 % . Am o intrebare , in acest caz mai are rost sa muncim ? Eu cred ca aceste salarii stabilite in bataie de joc sunt bune pentru cei care nu au studii si competente, si vor incuraja plecarea specialistilor din administratia publica locala .


   Mariana Cioboata - 28.VII.2017 ora 08:29
   Buna ziua d-le Presedinte. Sunt bibliotecar la Biblioteca Ostroveni si as vrea sa stiu daca mie ca bibliotecar mi se mareste salariu de la 1 iulie 2017 sau la 1 ianuarie 2018.Pe aici unele primarii maresc cu acel indice de ierarhizare si la cei de la cultura iar altii nu.Cum este corect?Multumesc frumos.


   Teodorescu Constantin - 02.IX.2017 ora 16:19
   Sunt bune grilele.Cum se calculeaza coeficientii?


   ZMICALA MIHAI - 08.XI.2017 ora 11:28
   Sunt angajat ca referent de specialitate 1A la caminul cultural.Prin hotarare de consiliu local s-a stabilit salariul de baza 1450 lei,coeficient 1,total salariu brut 1805 lei.Vi se pare normal,avand in vedere ca am studii superioare si vechime in munca de peste 30 de ani?© 2009 - 2017 by
SAP "Forta Legii".
All right reserved.