Vi se pregateste ceva. URGENT: Administratia locala trebuie sa ia atitudine
Guvernul Tudose nu a renuntat la initiativa transferului contributiilor sociale in salariile lucratorilor
9 oct. 2017

Guvernul Tudose nu renunta la initiativa transferului contributiilor sociale in salariile lucratorilor.

In urma discutiilor purtate zilele trecute cu confederatiile sindicale reprezentative, Cabinetul condus de Mihai Tudose nu renunta la initiativa absurda si antisociala de a transfera toate contributiile sociale in seama lucratorilor, fapt fara precedent in toata Uniunea Europeana si contrar angajamentelor internationale.
Guvernul este lipsit de solutii, dupa ce in repetate randuri a cerut partenerilor sociali gasirea solutiilor ca salariile sa nu scada in urma aplicarii masurii propuse, amenintand sindicatele chiar cu blocarea Legii salarizarii, fara insa a renunta la paguboasa initiativa.

In toiul dezbaterilor privind transferul contributiilor si salarizarea pe anul 2018, o organizatie sindicala a facut prapad in Administratia locala, propunand concedieri colective si reduceri de salarii.

Pozitia Sindicatului Administratiei Publice ”Forta Legii”

Sindicatul Administratiei Publice respinge propunerea actualului Guvern de a transfera exclusiv in seama  lucratorilor contributiile sociale, incepand cu 1 ianuarie 2018.

Sindicatul Administratiei Publice dezaproba orice initiativa privind reducerea locurilor de munca sau reducerea nivelului salariilor in plata.

Sindicatul Administratiei Publice doreste mentinerea si imbunatatirea actualei Legi cadru privind salarizarea personalului platit din fonduri publice si respinge propunerea Guvernului privind ”rediscutarea” legii salarizarii cu scopul reducerii salariilor actuale.

”Forta Legii”, ca organizatie reprezentativa la nivel national pe Administratia publica, urmarind permanent sa vegheze la bunastarea lucratorilor, a cerut Guvernului sa renunte la initiativa privind trecerea contributiilor la  sistemul de securitate sociala de la angajator la angajat, de la 1 ianuarie 2018.

Sindicatul Administratiei Publice se dezice total de mesajele transmise recent in primarii, prin care functionarii publici si angajatii contractuali sunt chemati sa aleaga intre astfel de ”scenarii” dezastruoase.

Masurile propuse de Sindicatul Administratiei Publice ”Forta Legii”

* initierea unei Petitii publice catre Parlament, Guvern si ministerele de resort, in perioada 10 – 20 octombrie 2017, intitulata: NU concedierilor colective. NU reducerii salariilor. NU transferului contributiilor pe seama angajatilor !

urmata de

* proteste, pichetari si actiuni de strada.

Modelul Petitiei este atasat comunicatului pentru cei care doresc sa se alature.