Forta Legii Forta Legii Forta Legii - Devino Membru
  Vrei stiri de la noi?
Nimic mai simplu. Completeaza datele
de mai jos
si apasa butonul
Adauga siteul la favorite

Forta Legii® marca inregistrata

Consilium® marca inregistrata

Date de contact Uniune
Date de contact Sindicat


Curriculum Vitae-uri

Ringo Damureanu

Claudia Epure

Nicoleta Baloiu

Amalia Dobrescu

Luiza StefanelMITINGURI
Forta Legii
- Galerii foto/video -

INCREDIBIL: Lia-Olguta Vasilescu, motiune anti-PSD
Olguta a semnat Motiunea ”Falimentul de partid si de stat”, care a fost depusa la Camera Deputatilor
20 februarie 2018


Olguta a semnat Motiunea ”Falimentul de partid si de stat”, depusa la Camera Deputatilor

Impreuna cu mai multi parlamentari, doamna Vasilescu a acuzat guvernul PSD ca nu respecta programul de guvernare aprobat in Parlament si ca a actionat pentru subordonarea justitiei in folosul clientelei politice si a liderilor de partid

Semnatara motiunii spune ca la aproape doi ani de la investirea de catre Parlament a Guvernului PSD, ”acesta se poate mandri cu doua realizari incontestabile: transformarea Partidului Social Democrat intr-un partid stat si ridicarea coruptiei la rang de politica oficiala”.

Partidul de guvernamant a fost acuzat de ”subordonarea justitiei, care este obligata sa acopere marile afaceri frauduloase initiate si conduse de catre partidul-stat în folosul clientelei politice si al liderilor sai”.

Prima grija” a conducerii justitiei PSD-iste, proaspat instalata dupa ultimele alegeri, ”a fost eliberarea din detentie a marilor infractori, care pusesera umarul la bunastarea clicii conducatoare… Au fost ingropate toate dosarele marilor afaceri de coruptie, iar protagonistii lor au fost lasati sa plece nestingheriti din tara”.

Prin motiunea ”Falimentul de partid si de stat”, semnatarii mai deplang si starea de sanatate a populatiei, care a ajuns, potrivit acestora, pe ultimul loc in Europa. Guvernul a fost acuzat ca isi insuseste dupa cum doreste o parte semnificativa din contributia anuala a populatiei la fondul de sanatate, în acest fel, ”guvernul va deveni stapan absolut si discretionar asupra fondurilor private de sanatate, caz unic in Europa, dar tipic pentru democratia PSD-ista”.

Mai este acuzat Guvernul de prăbusirea nivelului de trai al populatiei, de fiscalitatea excesiva si de sfidarea structurilor statului de drept.

Presedintii celor doua Camere, se mai spune in motiune, se comporta discretionar, incalca prevederile regulamentelor, de dragul executarii, cu promptitudine, a dorintelor sefului lor de partid”.


Ce a sustinut doamna Vasilescu despre sindicate ?

Confruntat, in guvernarile anterioare, cu marile proteste de strada, PSD a incercat, si in mare parte a reusit, sa-i anihileze pe liderii sindicali ce puteau deveni periculosi sau incomozi. Stratagema nu a reusit in totalitate, deoarece nu toti liderii de sindicat au acceptat sa se vanda”, fiind dat exemplul TEPRO Iasi, ”unde un lider de sindicat incoruptibil a fost ucis” in perioada unei guvernari PSD anterioare (e vorba de Virgil Sahleanu, injunghiat mortal in scara blocului).


Concluziile motiunii:

Constatam ca in Romania sufla vantul rece al falimentului partidului-stat. PSD a esuat in absolut toate domeniile: economic, social, politic si national. Ce credit moral mai pot avea niste indivizi cu apucaturi de dictatori africani, care-si infometeaza si isi batjocoresc propriul lor popor, care fura pe rupte, traiesc intr-un lux orbitor si mint organismele internationale ?”

Se cer ”masuri ferme” pentru depolitizarea justitiei si combaterea fenomentului de coruptie.


Motiunea ”Falimentul de partid si de stat”, initiata de Grupul Parlamentar al PRM, semnata de 68 deputati, doamna Vasilescu apare la poz. 57, a fost depusa la Camera Deputatilor cu nr. M6 / 18.06.2002

Sursa: http://www.cdep.ro/motiuni/2002/103.pdf


© 2009 - 2017 by
SAP "Forta Legii".
All right reserved.