Forta Legii Forta Legii Forta Legii - Devino Membru
  Vrei stiri de la noi?
Nimic mai simplu. Completeaza datele
de mai jos
si apasa butonul
Adauga siteul la favorite

Forta Legii® marca inregistrata

Consilium® marca inregistrata

Date de contact Uniune
Date de contact Sindicat


Curriculum Vitae-uri

Ringo Damureanu

Claudia Epure

Nicoleta Baloiu

Amalia Dobrescu

Luiza StefanelMITINGURI
Forta Legii
- Galerii foto/video -


Miting Bucuresti


Zeci de mii de angajati, pensionari si someri au protestat in fata Guvernului

Cele 5 mari confederatii sindicale - Cartel Alfa, BNS, CNSLR-Fratia, CSDR si Meridian au organizat in comun cel mai mare miting de protest fara precedent, cel mai mare de dupa Decembrie 1989.

Federatiile sindicale afiliate celor 5 confederatii, in special cele din domeniul bugetar, au organizat de la inceputul anului pana acum numeroase miscari de protest, precum mitinguri ale functionarilor publici in mai multe municipii organizate de Uniunea Forta Legii, miting in Capitala organizat de SNFP, pichetari ale sediului Guvernului organizate de FNSA si Federatia Columna, iar in ultima saptamana federatiile sindicale au pichetat sediului Guvernului si Palatul Cotroceni, cu cateva mii de persoane zilnic.

Protestele s-au datorat in prima faza scaderii drastice, in medie cu 40 - 45% a veniturilor salariatilor din Administratia locala si Asistenta sociala dupa intrarea in vigoare a Legii-Cadru privind salarizarea, iar cele recente, inclusiv manifestatia de azi, sunt determinate de intentia actualului Cabinet si, in special, a Presedintelui Traian Basescu de a reduce cu inca 25% salariile bugetarilor si cu 15% pensiile si orice fel de forma de ajutor financiar din partea statului, precum si de a elimina subventiile pentru incalzire.

Mitingul de protest a reunit peste 50.000 de oameni, si s-a desfasurat in Piata Victoriei din Capitala, in fata sediului Guvernului.

Peste 1200 de membri de sindicat din sindicatele membre ale Uniunii Forta Legii au participat la mitingul din Capitala, din care: 300 membri SAP Forta Legii, 150 membri SAP Consilium, 200 membri SIFP CAS-AL si peste 500 membri SNPV Pro Lex. Numarul total de participanti din partea Confederatiei Sindicale Nationale Meridian a fost estimat la 8.000 - 10.000.

Liderii Confederatiei Sindicale Nationale Meridian si ai Uniunii Forta Legii au sustinut discursuri: dl. Ion Popescu, presedintele CSN Meridian, dl. Ion Albu, presedinte executiv al confederatiei si dl. Ringo Damureanu, presedintele USFPPC Forta Legii.


© 2009 - 2017 by
SAP "Forta Legii".
All right reserved.