REMEMBER. 9 Mai – ziua Europei, ziua falimentarii romanilor

                9 mai – Ziua Europei


                    Sarbatoarea de azi celebreaza atat sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cat si declaratia istorica a ministrului francez de externe Robert Schuman, unul din fondatorii Uniunii Europene care propunea, intr-un discurs tinut la Paris, in 1950, stabilirea unei noi forme de cooperare politica in Europa, care sa inlature pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou razboi intre natiunile Europei. Viziunea lui era de a crea o institutie europeana care sa centralizeze si sa gestioneze productia de carbune si otel. Un an mai tarziu, a fost semnat tratatul care prevedea crearea unui astfel de organism, astfel ca propunerea lui Schuman este considerata a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.


                    Ziua Europei este unul dintre simbolurile menite sa promoveze unitatea in randul europenilor.


                9 mai – sarbatoarea românilor


                    Pentru romani, 9 mai este aniversarea proclamarii independentei de stat a Romaniei la 9 mai 1877, zi memorabila in care Mihail Kogalniceanu declara in Parlamentul tarii: „Suntem independenti, suntem natiune de sine statatoare„. Independenta astfel proclamata trebuia consfintita si aparata pe campul de lupta spre a putea fi impusa fortelor militare turcesti si recunoscuta apoi de puterile europene.


            9 mai – dezastrul românilor


               Pe 9 mai 2010, la Palatul Cotroceni, presedintele Confederatiei Sindicale Nationale Meridian, dl. Ion Popescuimpreuna cu liderul SAP Forta Legii, Ringo Damureanu, au avut o intalnire cu presedintele Romaniei, Traian Basescu, intr-o ultima incercare de evitare a reducerilor salariale din sectorul public cu 25%, ceea ce avea sa aduca pentru cei mai multi bugetari colapsul financiar in care se afunda si astazi.


               In cadrul intalnirii, liderul Forta Legii i-a cerut presedintelui tarii sa analizeze posibilitatea reducerilor diferentiate ale salariilor, astfel incat salariile mici sa nu fie diminuate, deoarece statul nu va avea foarte mult de castigat de pe urma reducerii salariilor mici.


               Ringo Damureanu a dat ca exemplu un inspector de munca sau sanitar sau un comisar din protectia consumatorilor cu salariul de 820 lei, care ajunge la nivelul minim pe economie, aratand ca diminuarea salariilor cu 25% va conduce la siuatia in care salariile ajung mai mici decat pensiile.


               Propunerea liderului Forta Legii a fost preluata si sustinuta de toate cele 5 mari confederatii sindicale din Romania, nu insa si de presedintele Traian Basescu si Cabinetul condus pe atunci de Emil Boc.


               In urma esecului total al dialogului social, in Romania au avut loc in anul 2010 proteste sindicale fara precedent, determinate de reducerea salariilor, modificarea Codului Muncii si a Legii Sindicatelor potrivit intereselor investitorilor straini.


               Declaratia liderului UFL a fost preluata si de presa centrala:


http://www.romanialibera.ro/actualitate/economie/sindicalistii-cer-reducerea-diferentiata-a-salariilor-basescu-se-opune-185894.html


http://www.mediafax.ro/social/sindicalistii-vor-reducerea-diferentiata-a-salariilor-presedintele-prefera-reducerea-liniara-6103515/


                Cititi mai multe pe: http://www.fortalegii.ro/comunicat.php?id=187

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*